
Trener Sommelierstwa
Restaurant manager i Sommelier w Radisson Blu Hotel & Residences, W hotelarstwie od 1996 roku, pracę w gastronomii rozpoczęła w 2005 roku we włoskim hotelu „Al Plan” i już pierwszego dnia na sali złapała bakcyla. Współpraca z sommelierem, który wprowadził ją w tajniki serwisu i fantastyczny pracodawca, który codziennie otwierał inne wino, przedstawiał krótko jego charakterystykę, a potem „kazał” jedno po drugim degustować sprawili, ze postanowiła zagłębić się w temat wina.
Parę lat później pracowała w restauracji „Grand Hotel Piz Galin ****S” we włoskich Dolomitach, gdzie kelnerzy nazywali kartę win „biblią”( ze względu na gabaryty) i co wieczór urządzali zawody, kto otworzy więcej butelek.
W 2013 roku wróciła do Polski i w zasadzie z marszu zaczęła systematyzować swoją wiedzę biorąc udział w kolejnych szkoleniach.
Ukończyła podstawowy i zaawansowany kurs wiedzy o winie w Szkole Sommelierów w Krakowie, tygodniowy kurs sommelierski w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów, jest absolwentką londyńskiej szkoły Wine Spirit Education Trust. Brała udział w licznych degustacjach i szkoleniach tematycznych.
Ze szczepów czerwonych Pinot Noir jest dla niej absolutnym top of the top. Chimeryczny, wymagający i delikatny, dobrze traktowany ujawnia swoje piękno, siłę i charakter.
Wina do karty dobiera patrząc na nie przez pryzmat człowieka, który je tworzy. Są dla niej nośnikiem jego emocji i historii, którą chce opowiedzieć.
Nagrody i wyróżnienia: 2 krotne wyróżnienie „Award of Excellence” Wine Spectator, certyfikat „hotel przyjazny winu” 2016 i 2017 „Magazynu Wino” za kartę win.